یک دهه تحریمهای ظالمانهی آمریکا باعث شده است که ایران مجبور باشد برای کار با اقتصاد جهانی از صرافیها استفاده کند.
مروری بر روابط تجاری ایران و چین
اقتصاد چین روز به روز سهم بیشتری از اقتصاد جهانی را از آنِ خود میکند و اهمیتش در اقتصاد بینالملل را بیش از پیش به رخ کشورهای دیگر میکشد.
هژمونی دلار مشکلات زیادی را در اقتصاد بینالملل ایجاد کرده است
ایران و روسیه توافقاتی برای دلار زدایی داشته اند رویکردی که گفته میشود با اجرایی شدن آن و تحقق تسویه مبادلات تجاری با روبل و ریال بستر لازم برای کاهش تقاضا برای دلار ایجاد خواهد شد.
رویترز به نقل از کارشناسان نوشت تصمیم بانک مرکزی هند به واردکنندگان و صادرکنندگان اجازه میدهد پرداختها را به روپیه انجام دهند که تجارت با روسیه و ایران و همسایگان آسیای جنوبی هند را آسانتر خواهد کرد.
گفتگو با سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا
با ظهور نهادها و سازمانهای منطقهای توسط کشورهای شرقی، ایران هم برای عقب نماندن از قافله پیشرفتها تلاش میکند تا عضویت در این سازمانها را کسب کند و اخیرا برای عضویت در گروه بریکس اعلام آمادگی کرده است. اقدامی که در صورت عملی شدن، میتواند منافع دو جانبهای را برای ایران و کشورهای دیگر داشته باشد.
غرب خود را از بحران غذایی در جهان تبرئه میکند
هر چند غربیها روسیه را متهم اصلی بحران غذایی در جهان میدانند اما مقامات روسی گفتهاند که بحران غذایی پیش از جنگ اوکراین نیز شروع شده بود و ربطی به درگیریها اخیر ندارد و این مسئله هم در سایه اقدامات مخربانه اقتصاد کلان غرب انجام شده است
بدهی جهانی تا بیش از ۳۰۵ تریلیون دلار بالا رفته و آمریکا و چین با ۱.۵ و ۲.۵ تریلیون دلار بیشترین افزایش بدهی را در سهماهه اول سال جاری میلادی داشتهاند.
یکی از نگرانیها با آغاز جنگ روسیه و اوکراین، قحطی جهانی گندم و بهخطر افتادن امنیت غذایی در دنیا بود. اوکراین و روسیه از بزرگترین صادرکنندگان غلات دنیا، بویژه گندم هستند.
رست است که تحریمهای غرب علیه بخش انرژی روسیه، اقتصاد این کشور را به چالش کشیده است اما از همان ابتدا این گمانه وجود داشت که اگر مسکو جایگزینی برای بازارهای جذاب خود در اروپا پیدا نکند، چین و دیگر کشورهای شرقی بهعنوان گزینههای اصلی مطرح خواهند شد.