گزارش/
پس از انقلاب اسلامی، ایران در حوزه های مختلف علمی پیشرفتهای قابل ستایشی داشته است که به صورت تخصصی میتوان به هر یک از این دستاوردها اشاره کرد؛ اما مهمترین دستاورد علمی ایران بعد از انقلاب اسلامی در چه حوزههایی بوده است؟
رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: برای گسترش و تکمیل شبکه ملی بومی باید مدیران کلان کشور آموزشهای IT و ساختار دولت الکترونیک را بدانند در غیر اینصورت نه تنها حریم خصوصی افراد حفظ نمیشود بلکه دادههای اطلاعاتی در معرض خطر قرار دارند.
نقش علم و پژوهش در تحقق رؤیای پیشرفت چیست؟
تنها راه در پیش پای ملّت ایران عبارت است از قوی شدن»؛ این یکی از مهمترین جملاتی بود که رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز جمعه بهمنماه گذشته بیان کرده و همچون همیشه، بر این نکته مهم تأکید کردند که راز و رمز اقتدار کشور، نه در وابستگی به اینوآن که در ایستادگی بر روی پای خود و «قوی شدن» است.
اگر منافع و ذینفعانی در کار نیستند چرا باید برای اجرای طرحی با احتمال موفقیت دو درصد، هزینه شود و مهمتر از آن دو یوزپلنگ دیگر از شانس ادامه حیات و تولید مثل در طبیعت محروم شده و به اسارت گرفته شوند؟ طرحی که فاز اول آن با شکست کامل مواجه شده است.
به مناسبت پنجاهمین سالگرد درگذشت جلال آل احمد
هجدهم شهریورماه در حالی پنجاهمین سالگرد درگذشت جلال آل احمد است که وی در طول عمر کوتاهش (۱۳۴۸ - ۱۳۰۲) هم خدمت بزرگی به ادبیات فارسی و هم خدمت بزرگی به شناخت جریان روشنفکری در جامعه ایران کرد.
برخی از مسئولان کشورمان، یکی از دلایل سیلابهای اخیر را "تغییرات اقلیم" دانستهاند اما برخی اقلیمشناسان با تذکر نسبت به سوءاستفاده از مسئله تغییراقلیم، دلایل این سیلابها را توضیح دادهاند.
اولین توصیه در مجموعه توصیههای رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به موضوع «علم و پژوهش» اختصاص دارد؛
ایران در مسیر پیشرفت (۲)
نظریات جدید رشد، رشد علمی را موتور محرک رشد اقتصادی کشورها میدانند. رومر در کتاب اقتصاد کلان خود با تشریح نظریهی رشد اقتصادی رابرت سولو، اثبات میکند که در بلندمدت افزایش نیرویکار یا سرمایه در یک کشور، به تنهایی نمیتواند متضمن رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردمان یک سرزمین باشد؛ بلکه این رشد علمی است که یا از طریق افزایش بهرهوری نیروی کار و یا از طریق افزایش سطح تکنولوژی در بخش سرمایههای اقتصادی، رشد اقتصادی را به ارمغان میآورد.
نمره ما ایرانی ها کار جمعی
به اعتقاد خیلیها مردمان کشورهای غربی و کشورهای آسیای شرقی، با وجود همه اختلافهایی که در فرهنگ خانوادگی و اجتماعی و دین و آیین دارند، اما در یک مسئله شبیه هم هستند و اتفاقا همین یک نکته مشابه، راز موفقیت و سرعت پیشرفت آنها – با وجود نقدهای جدی که مثلا به فرهنگ عمومی و سیاسی غربیها وارد است – شده و آن تشابه هم «عادت و اهتمام به کار جمعی و گروهی» است.
بازیهای رایانهای از پرکاربردترین موضوعات در اینترنت هستند. کاربران این شبکه گسترده جهانی را بازیبازانی تشکیل میدهند که در دنیای بازی به آنان «بازیخور» یا «گیمر» میگویند. اکنون چهار شبکه بزرگ بازیباز در دنیای بازی وجود دارد؛ کاربران کنسولهای پلیاستیشن، ایکسباکس، نینتندو و کاربران رایانههای خانگی.